Poloniq recomanda alternative sustenabile pentru restaurante prin parteneriatul cu BioDeck
×

BioDeck

Parteneri
Poloniq recomandă alternative sustenabile pentru restaurantele din comunitatea prin parteneriatul cu BioDeck
01.07.2020
Alexandra Hutanu

La Poloniq, susținem restaurantele care fac parte din comunitatea noastră să aleagă o variantă sustenabilă pentru livrări și să folosească ambalajele biodegradabile. De aceea, ne-am unit forțele cu cei de la BioDeck și oferim restaurantelor partenere un cod de reducere la toate comenzile făcute până în septembrie 2020 pe www.biodeck.ro

Biodeck reprezintă o nouă generație de ambalaje, făcute din pla​nte, care respectă ciclul de viață al naturii, pe principiul că ceea ce provine din natură trebuie să se întoarcă în natură. Aceste ambalaje sunt o alternativă sustenabilă pentru ambalajele din plastic de unică folosință. 

Folosirea ambalajelor biodegradabile și compostabile din plante reprezintă un mod de a respecta natura, dar și de a găsi un echilibru între oameni, planetă și economie. Astfel, se reduce volumul emisiilor de carbon.

Biodeck are o gamă variată de ambalaje compostabile, de la farfurii și tacâmuri, la caserole, pahare și pungi. 

 

De ce ambalaje biodegradabile?

Iată câteva informații îngrijorătoare cu privire la plastic:

  • Timpul de descompunere a plasticului poate ajunge până la 1000 de ani
  • În fiecare an, între 10-20 de tone de plastic ajung în ocean
  • Doar 9% din totalul de plastic produs de-a lungul timpului a fost reciclat
  • Anual, se cheltuiesc peste $13 miliarde pentru a se lua măsuri împotriva efectelor plasticului asupra ecosistemului maritim, cheltuielilor financiare aduse pescătoriilor și turismului și pentru a curăța plajele  

 

Reducerea consumului de plastic, alături de reducerea risipei de mâncare și de colectarea selectivă reprezintă acțiuni mici, dar de impact, care pot fi luate nu atât la nivel individual, cât și la nivel de business. Acestea încurajează un model de economie circulară, care extinde pe cât de mult posibil ciclul de viață al produselor.

Noi credem că acțiunile sustenabile desfășurate la nivel local sunt pași siguri către tranziția spre comunități responsabile și încurajăm toate restaurantele care primesc comenzi prin shopul propriu creat în Poloniq să aleagă o abordare sustenabilă pentru livrări.

Pentru a beneficia de cod, vă rugăm să ne contactați. 

 

Alte articole despre
Comunitatea Poloniq din Parteneri
Înapoi la pagina comunității
este un produs:
IAȘI, Bulevardul Carol nr. 4, Clădirea Habitat, corp B, et. 3 | [email protected]
IAȘI, Bulevardul Carol nr. 4, Clădirea Habitat, corp B, et. 3

[email protected]